Neem contact met ons op: +31752340800

Gratis verzending op leveringen binnen Nederland vanaf €45,-

FAQ

Het is (nog) niet verplicht om een mondkapje te dragen, echter vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer wel verplicht. Het staat u wel vrij om voor uw eigen veiligheid en dat van een ander de mondkapjes te dragen.

Nee dat is niet nodig. Het staat mensen met een contactberoep wel vrij om een niet-medisch mondkapje te dragen. Dit dient een mondkapje te zijn dat niet in de zorg wordt gebruikt.
Belangrijk is dat voorafgaand van een bezoek aan bijvoorbeeld een kapper een check wordt gedaan. Dat houdt in dat medewerkers bij het maken van een afspraak de klant vraagt naar eventuele verkoudheidsklachten of koorts, zowel van de klant zelf als van de thuisomgeving. Bij verkoudheidsklachten of koorts moet de klant thuisblijven. Dit geldt ook voor de medewerker.
Bij contactberoepen – zoals een kapper, schoonheidsspecialist en pedicure – kan de 1,5 meter afstand houden in het geding komen. Er kan in een aantal gevallen ook aan extra bescherming, zoals het plaatsen van schermen, gedacht worden. 

Nee. Voor persoonlijk gebruik buiten de zorg kunt u een niet-medisch mondkapje dragen. U kunt dit niet-medisch mondkapje zelf kopen of maken. Een instructie voor het zelf maken volgt binnenkort.
Voor medewerkers die een mondkapje moeten dragen en gebruiken in hun werk, zoals medewerkers in het openbaar vervoer, maakt de werkgever afspraken om hierin te voorzien.

Ja, vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers. 

Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter, bijvoorbeeld van katoen, voldoende. 

U heeft bij elke reis met het openbaar vervoer een nieuw of gewassen exemplaar nodig. Reist u 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag, dan heeft u er 2 nodig. 

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet uzelf, maar kan de mensen rondom u beschermen als u het zorgvuldig draagt en gebruikt.  Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen.

Het verbod op gezicht bedekkende kleding blijft gewoon van kracht. Die wet kent echter een uitzondering: als kleding noodzakelijk is ter bescherming van het lichaam in verband met de gezondheid of de veiligheid is het verbod niet van toepassing. In het OV geldt vanaf 1 juni de verplichting om een mondkapje te dragen. Zo lang die verplichting geldt, is het verbod dan ook niet van toepassing in het OV. 

Nee, u mag dan niet reizen met het openbaar vervoer. U kunt een zelfgemaakt of een niet-medisch mondkapje dragen. Dat is vanaf 1 juni verplicht. 

Op dit moment niet. Zorg dus dat u zelf een niet-medisch mondkapje bij u heeft.

Na afdoen van het mondkapje is handhygiëne nodig. Zie voor handenwassen de RIVM instructie. Zorg bij het afzetten dat je niet de binnenkant van het mondkapje of je gezicht aanraakt. 

Handige informatie

Gratis verzending

Alle leveringen in Nederland worden gratis verzonden bij bestellingen vanaf €45,-.

Zelfde dag verzonden

Alle orders voor 16:00 worden nog dezelfde dag verstuurd.

100% Secure Checkout

Wij hanteren een SSL Wildcard op onze website, uw gegevens zijn te allen tijde beschermd.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van belangrijke informatie omtrent mondkapjes en onze acties/ aanbiedingen.