Neem contact met ons op: +31752340800

Gratis verzending op leveringen binnen Nederland vanaf €45,-

Belangrijke informatie

LET OP: Alleen bij correct gebruik volgens de richtlijnen kan een mondkapje beschermen. Wij adviseren u om de gebruiksaanwijzing welke wij bij uw levering meeleveren en hier te lezen is goed te volgen.

Gebruiksinstructies mondkapje

 1. Houd het opvouwbare mondkapje met beide handen vast, terwijl de achterkant naar boven wijst. Trek de panels uit elkaar, zodat het mondkapje een cupvorm krijgt (figuur 1).
 2. Zorg dat het kapje volledig is uitgevouwen (figuur 2).
 3. Houd het mondkapje bij de bolle kant vast met één hand. Zorg dat de neusbeugel naar boven wijst. Houd de elastieken vast met je andere hand. Plaats het mondmasker over je kin en neus en trek het elastiek over je hoofd (figuur 3).
 4. Plaats het bovenste elastiek ter hoogte van je kruin en het onderste elastiek in je nek, onder je oren. Zorg dat de elastieken elkaar niet kruisen. Controleer of het masker goed aansluit op je gezicht en dat het nergens meer is gevouwen (figuur 4).
 5. Gebruik beide handen om de metalen neusbeugel in te duwen, zodat het de vorm van jouw neus aanneemt en het geen lucht meer doorlaat (figuur 5).
 6. Controleer regelmatig of het mondmasker nog goed zit en of er geen adem rond het masker ontsnapt (figuur 6).
 7. Gebruik het masker om veiligheidsredenen niet langer dan acht uur. Je kunt het masker niet hergebruiken. Ervaar je toenemende moeite met ademen? Ook dan is het mondkapje aan vervanging toe.

Maximaal gebruik mondkapje

We adviseren je om het mondmasker niet vaker en niet langer te dragen dan acht uur. Ook als het mondkapje besmet of beschadigd is of als ademen moeizamer gaat, is het mondkapje aan vervanging toe. Voor gebruik in de zorg heeft het RIVM richtlijnen rondom de gebruiksduur opgesteld. Wij raden altijd aan om deze op te volgen.

LET OP: Alleen bij correct gebruik kan een mondkapje beschermen volgens de richtlijnen. Wij adviseren u om de gebruiksaanwijzing goed te volgen. 

Zorg in eerste instantie dat je een mondmasker hebt van goede kwaliteit. Een mondkapje beschermt tegen een virus alleen als je het op de juiste manier draagt.

Waarschuwingen & beperkingen

Om ervoor te zorgen dat u de maximale bescherming haalt uit uw mondmasker, geven we een aantal tips. Houd hier rekening mee!

 • Een mondmasker beschermt u tegen stofdeeltjes die het coronavirus kunnen dragen. Het beschermt u dus niet tegen het virus zelf.
 • Draag alleen een mondkapje dat goed afsluit. Heeft u een baard? Dan sluit een mondkapje niet luchtdicht aan op uw gezicht.
 • Controleer voor gebruik of het mondkapje intact en schoon is.
 • Volg voor het dragen van het mondkapje de opzetinstructies.
 • De mondmaskers beschermen niet tegen gassen of dampen.
 • Gebruik het mondmasker niet wanneer het zuurstofgehalte in de lucht lager is dan 19,5%.
 • Stop het gebruik wanneer u moeilijk kunt ademen of misselijk of duizelig wordt.
 • Volg voor opslag & transport de aanwijzingen van de fabrikant op de verpakking.
Een goed sluitend mondkapje en draagcomfort

Veel mensen dragen de verkeerde mondkapjes of een doek maar dit bied weinig adembescherming. Een mondkapje werkt alleen als het goed sluit rondom neus en mond. Al onze mondkapjes beschikken over een goede pasvorm en een aanpasbare neusstrip. Deze kunt u zelf vormen naar uw neus, waardoor onze mondkapjes geschikt zijn voor elk gezicht en comfortabel dragen. We bieden opvouwbare mondkapjes. Opvouwbare mondkapjes zijn makkelijk mee te nemen. Ze sluiten goed aan op je gezicht, omdat ze over een comfortabele 3-panel beschikken. Bovendien bevatten ze een vervormbare neusbeugel, waardoor er geen open ruimtes overblijven en je zicht niet wordt beperkt.

Gratis verzending

Alle leveringen in Nederland worden gratis verzonden bij bestellingen vanaf €45,-.

Zelfde dag verzonden

Alle orders voor 16:00 worden nog dezelfde dag verstuurd.

100% Secure Checkout

Wij hanteren een SSL Wildcard op onze website, uw gegevens zijn te allen tijde beschermd.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van belangrijke informatie omtrent mondkapjes en onze acties/ aanbiedingen.